Єлизавета Литвиненко бронзова призерка Великого Шолому в Баку

Скрольте вниз

Дзюдоїстка з Дніпра, бронзова призерка чемпіонату світу Єлизавета Литвиненко відкрила лік особистим нагородам в 2024 році. В Баку на престижному міжнародному турнірі світової серії Grand Slam 20-річна спортсменка виборола бронзову медаль у вазі  до 78 кг.
 
Загалом, в змаганнях, які проходили в столиці Азербайджану з 16 до 18 лютого, взяли участь  404 спортсмени з 62 країн світу. В світовому дзюдо продовжується також кваліфікація на цьогорічні Олімпійські ігри.
 
Шлях до нагороди Ліза розпочала з перемоги над кіпріоткою, в чвертьфіналі за "шидо" поступилася своїй партнерці зі збірної України Юлії Курченко, у втішній сутичці перемогла представницю Косово, і в поєдинку за бронзу виграла у спортсменки зі Словенії Метки Лобнік. Всі три перемоги дніпрянка здобувала впевнено - іппонами.
 
В підсумку Єлизавета Литвиненко здобула бронзу Grand Slam в Баку, першу міжнародну нагороду для себе в новому сезоні. На змаганнях в Азербайджані в України 3 медалі - срібло Юлії Курченко в -78 кг та бронза Дарії Білодід в -57 кг.
 
Відзначимо, що Єлизавета Литвиненко знаходиться в рейтингу в зоні олімпійської кваліфікації на ігри в Парижі 2024.
Вітаємо спортсменку, а також її особистих тренерів Андрія Блошенка й Іллю Чимчиурі з успіхом на престижному міжнародному турнірі!