Дарʼя Білодід провела майстерклас в Дніпрі

Скрольте вниз

6 вересня в Дніпрі, в спорткомплексі «Олімпійські резерви» відбувся масштабний майстерклас бронзової призерки Олімпійських ігор, чемпіонки світу та Європи з дзюдо Дарʼї Білодід. 

Захід організувала Федерація дзюдо Дніпропетровської області за підтримки Федерації дзюдо України та Відділення НОК України в Дніпропетровській області.


Подія зібрала понад 250 дзюдоїстів та дзюдоїсток місцевих спортивних шкіл та клубів, команд з різних міст Дніпропетровщини і навіть сусідніх регіонів. 

Дарʼя Білодід провела тренування, показала свої коронні прийоми а потім уважно спостерігала, як виконують показане юні спортсмени, пояснювала, допомагала, аби діти якомога краще засвоїли її техніку.

Також усі охочі перед та після майстеркласу могли взяти автограф у чемпіонки та сфотографуватися з нею.

 

 

«Дар’я Білодід – це дуже титулована наша спортсменка. Є призеркою Олімпійських Ігор. Ініціатива проведення майстеркласу належить самій Дар’ї. Вона запропонувала мені провести такий захід саме у Дніпрі. Це її перший майстерклас в Україні. Також масштабний захід проведемо ще й у Львові. Я вважаю, що такі події мають великий вплив на розвиток дзюдо в регіоні. В такий складний час нам приємно, що до нас завітала така людина і наші дітлахи отримують максимум позитивних емоцій», - зазначив Президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

 

 

«Я показувала свою коронну техніку, це мої основні кидки і перевороти в партері, якими я вигравала чемпіонати Європи та світу, а також ставала призеркою Олімпіади. Хочу побажати всім вірити в себе і ніколи не здаватися, це банально, але воно дійсно так працює. Бажаю молодим спортсменам сил, терпіння, вірити у власні сили і обов’язково в один день вони стануть чемпіонами», - розповіла Дар'я Білодід.

 

 

Відзначимо, що наразі 23-річна Дар'я є однією з найуспішніших дзюдоїсток в історії незалежної України. Вона здобула бронзову медаль на Олімпійських іграх, двічі ставала чемпіонкою світу та тричі перемагала на чемпіонатах Європи. У 17 років спортсменка стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо.

 

 

За словами Президента Федерації дзюдо Дніпропетровської області Григорія Короля, запрошення таких зірок і проведення ними подібних заходів мотивує та заохочує молоде покоління до занять спортом. 

 «Я впевнений, що такий майстерклас послужить поштовхом для великої кількості дітей в бажанні розвиватися в спорті. Думаю, що дехто з присутніх набереться енергії від призерки олімпійських ігор і дворазової чемпіонки світу і піде далі й буде розвиватися», - наголосив Президент Дніпропетровської обласної Федерації дзюдо Григорій Король. 

Вже наступного дня, 7 вересня відома дзюдоїстка провела аналогічний майстерклас у Львові. Це були перші два майстеркласи Дарʼї Білодід в Україні. Сподіваємось, надалі їх буде більше.

 

ФОТОРЕПОРТАЖ: ПОСИЛАННЯ 

 

 

Фото: Євген Лаптєв/ФДДО;

Олександр Коптєв/Відкритий.