Україна - віцечемпіон командного турніру ЄЮОФ

Скрольте вниз

30 липня в Банській Бистриці (Словаччина) фінішував Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Збірна України із дзюдо завершила ці змагання виступом у командному турнірі MIXED. 
 
За перемогу тут боролися хлопці та дівчата з 21 країни нашого континенту. "Синьо-жовті" були сіяні під першим номером і розпочинали змагання з другого раунду. Там підопічні Сергія Дребота та Анни Каштанової перемогли команду Туреччини 4:3 .
 
В чвертьфіналі Україна відсвяткувала вікторію над Ізраілем 4:1. 
Вражаюче наша команда виглядала у півфінальному протистоянні з однією з найсильніших команд Європи Грузією - 4:1 перемога на користь українців.
Не вдався лише фінальний поєдинок проти Азербайджана, де українці поступилися 0:4 та фінішували зі сріблом.
 
Відзначимо, що в усіх зустрічах, окрім фінальної, у складі збірної України на татамі виходила дніпрянка Єлизавета ЛИТВИНЕНКО (СК "Дзюдо-Днепр").
Чинна чемпіонка ЄЮОФ в вазі -78 кг впевнено виграла всі три сутички та завоювала свою другу медаль в Банській Бистриці.
 
Отже, подіум командного турніру Європейського юнацького олімпійського фестивалю виглядав так:
-золото Азербайджан
-срібло Україна (медалі отримали Назар Вісков, Станіслав Корчемлюк, Федір Ярошенко, Тетяна Ламзаєва, Юлія Кузьменко, Єлизавета Литвиненко, Олексій Болдирєв, Діана Семченко, Іван Казіміров)
-бронза Грузія
-бронза Ізраїль.
 
У підсумку Україна виборола на ЄЮОФ 18 нагород, 6 із них в активі дзюдоїстів, а це третина від усіх завойованих. 
Нагадаємо, чемпіонами стали Станіслав Корчемлюк, Єлизавета Литвиненко, Діана Семченко, срібло - команда в розділі MIXED, бронзові призери - Назар Вісков та Іван Казіміров. 
А виступали українці на ЄЮОФ в шести з десяти видів спорту. Окрім дзюдо медалі були у наших в спортивній гімнастиці, плаванні й легкій атлетиці.