Терлецька, Кошляк й Човгун з бронзою чемпіонату України

Скрольте вниз

17 та 18 жовтня у Львові пройшов головний національний старт - Чемпіонат України з дзюдо серед чоловіків та жінок. Майже триста учасників боролись за нагороди та місця в збірній України на найближчий рік.

 

Спортсмени СК ДЗЮДО ДНІПРО вибороли три бронзові нагороди.

 

 

В перший змагальний день у жіночому турнірі вагової категорії до 63 кг відзначилася Ольга Терлецька. Дівчина виборола бронзову нагороду здобувши перемогу на характері над Єлизаветою Ізосімовою, представницею Полтавщини.

 

Сутичка не виявила сильнішу в основний час, а в доданий спортсменки боролись рекордні майже шість з половиною хвилин. І насамкінець, зібравши всі сили, технічну дію на іппон змогла провести саме Ольга та відсвяткувала завоювання бронзи. Загалом, на львівських татамі дзюдоїстка провела 4 поєдинки, в трьох виграла.

 

 

Відзначимо, що це перший успіх 18-річної Ольги Терлецької на дорослому рівні. Тренують її Ілля Чимчиурі та Олексій Чуприна.

 

 

В другий змагальний день на подіум піднявся наш досвідчений дзюдоїст Олександр Кошляк. На цьому чемпіонаті України 28-річний спортсмен вирішив все ж закріпитися у новій ваговій категорії -81 кг та рухатися саме в ній далі.

 

На шляху до нагороди Олександр провів на львівських татамі 5 сутичок. Здолав Максима Луцика з Хмельниччини, киян Станіслава Корчемлюка й Вадима Леонтьєва, у півфіналі поступився лідеру вагової категорії Гєворгу Манукяну, і насамкінець в сутичці за бронзу виявився сильнішим за Михайла Свідрака з Івано-Франківщини. Загалом, за медалі чемпіонату України в ваговій категорії -81 кг претендували 30 спортсменів.

 

 

 

Нагадаємо, рік тому Олександр Кошляк виграв чемпіонат України, але у вазі -73 кг. Тренують дзюдоїста Артем та Андрій Блошенки.

 

Третю бронзу в скарбничку нашого клубу поклала Катерина Човгун. Вона боролась у ваговій категорії до 78 кг.

 

 

В першій сутичці дзюдоїстка здолала киянку Валентину Арутюнову, в півфіналі, нажаль, поступилася майбутній чемпіонці України Анні Казаковій з Чернігівщини, і в бронзовій сутичці впевнено, як на тренуванні, за 30 секунд «організувала» кидок на іппон та перемогла Анастасію Андрійчук з Житомирщини.

 

В цьому році Катерина Човгун виборола вже другий офіційний національний трофей в новій вазі -78 кг - раніше вона була бронзовою призеркою Кубка України. 

 

 

Тренерами дзюдоїстки є Георгій Гавриш, Григорій Король та Павло Сергійчук.

 

 

Вітаємо наших медалістів та їх тренерів, та бажаємо нових перемог у нинішньому році та у новому олімпійському циклі!