В Дніпрі привітали бронзову призерку чемпіонату світу з дзюдо

Скрольте вниз

Цього тижня в Дніпро повернулась 18-річна дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко. Місяць тому, а саме 11 жовтня, вона сенсаційно перемогла на дорослому чемпіонаті світу, який проходив в Ташкенті (Узбекистан). Ліза стала бронзовою призеркою у вазі до 78 кг. Нагороду у вирішальному поєдинку вона відібрала в Олімпійської чемпіонки японки Шорі Хамади.

З початку війни дзюдоїстка змущена була тренуватися закордоном. І ось нарешті вона вдома.

Тут, в Дніпрі, знайшлося багато бажаючих привітати юну чемпіонку. Першим це зробив Президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

-Для нас це дуже приємна подія, дуже крутий результат для клубу "Дзюдо-Днепр", який представляє Ліза. За всю історію клубу це найяскравіший результат. Для Дніпропетровщини теж довгождана медаль, востаннє представниця нашої області Марина Прищепа виборювала срібло чемпіонату світу в 2009 році, до речі, в цій же ваговій категорії, -
прокоментував результат спортсменки Михайло Кошляк.

Михайло Анатолійович відзначив, що сьогоднішні вітання спортсменці та її тренерам Сергію Синілову й Андрію Блошенку, в першу чергу, від клубу.
Долучилися до привітань Президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області Григорій Король, виконавча директорка ФДДО, директорка обласного Центру Олімпійської підготовки дзюдоїстів Оксана Вілентко, Президент Федерації дзюдо Дніпра Сергій Балабан, багаторазовий призер чемпіонатів Європи та світу з дзюдо серед ветеранів Євген Супрун.

Весь цей тиждень Ліза тренуватиметься в рідному залі спортивного клубу "Дзюдо-Днепр". Тут вона готуватиметься до двох важливих стартів - міжнародного турніру Grand Slam в Токіо (Японія), який є фактично неофіційним чемпіонатом світу, та ще більш потужного турніру світової серії Masters в Тель-Авіві (Ізраїль).

Завітали на урочистий захід й представники телеканалу "Відкритий", які готують до ефіру великий ексклюзивний репортаж про світовий успіх молодої дніпрянки. Скоро поділимось відео. Поки ж дякуємо за фото новинному порталу opentv.media. Там теж можна прочитати матеріал про Єлизавету Литвиненко за посиланням.

Нагадаємо, що в 2022 році Єлизавета Литвиненко окрім бронзи чемпіонату світу виграла юніорський Кубок Європи, була бронзовою призеркою European Open, виграла золото та срібло в команді Європейського юнацького Олімпійського фестивалю та стала Чемпіонкою Європи серед юніорів. Фантастичний доробок. А рік ще не завершено.