Єлизавета Литвиненко-чемпіонка Європейського юнацького олімпійського фестиваля

Скрольте вниз

18-річна дзюдоїстка із Дніпра виборола золоту медаль на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Єлизавета Литвиненко стала найсильнішою у вазі до 78 кг.
 
Змагання розпочалися в місті Банська Бистриця (Словаччина) ще 24 липня. Турнір дзюдоїстів же стартував за 2 дні і завершився 29 липня. Саме в останній день на татамі вийшла Ліза та виборола золоту медаль.
 
Шлях до перемоги дзюдоїстка із Дніпра розпочала з чвертьфіналу, де виявилася сильнішою за представницю Німеччини Матильду Наймейер. 
Далі Литвиненко розібралася з португалкою Фабіа Консейсао, а в фіналі з представницею Ізраїля Юлі Мішінер. Всі сутички Єлизавета завершила чисто.
 
Відзначимо, що наразі ця молода спортсменка проводить просто фантастичний сезон. З початку року Ліза виграла юніорський Кубок Європи в Афінах, потім стала бронзовою призеркою дорослого турніру European Open в Мадриді. І ось тепер тріумфувала у Словаччині на ЄЮОФ.
 
Тренують дзюдоїстку Сергій Синілов й Андрій Блошенко. Вона представляє спортивний клуб "Дзюдо-Днепр".
Змагалася на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі ще одна представниця Дніпра. В вазі -70 кг Аліса Віденєєва ( СК "Тайфу-Дзюдо", тренерка Катерина Харламова) дві зустрічі виграла, одну програла та залишилася сьомою.
Загалом, за чотири дні змагань збірна України з дзюдо виборола 3 золота й 2 бронзи та зайняла друге місце медального заліку серед 43 команд-учасниць.
30 липня змагання в дзюдо фінішують командним турніром.