Єлизавета Литвиненко срібна призерка Grand Prix в Португалії

Скрольте вниз

18-річна дніпрянка Єлизавета Литвиненко розпочала міжнародний сезон в Португалії. Там з 27 до 29 січня проходив міжнародний турнір світової серії Grand Prix. Змагання в місті Алмада зібрали 544 учасника з 81 країни світу. 
Єдину нагороду для збірної України виборола бронзова призерка минулорічного чемпіонату світу, представниця спортивного клубу JUDO DNEPR Єлизавета Литвиненко. Вона стала срібною призеркою в ваговій категорії до 78 кг.
 
На шляху до подіуму підопічна Сергія Синілова та Андрія Блошенка перемогла бразильянку Сілва, американку Стоут, косоварку Кука та у півфіналі британку Рейд. Тільки португалка Сампайо змогла зупинити Єлизавету в фіналі, коли судді показали українці третє "шидо". 
Таким чином в Алмаді Литвиненко виборола свою другу серйозну нагороду в дорослому дзюдо, та першу з турнірів серії Grand Prix.
 
Далі 4-5 лютого спортсменка візьме участь в ще потужнішому турнірі світової серії Grand Slam в Парижі. Він вважається неофіційним чемпіонатом світу. Україну представлять на французських татамі усього лише 8 спортсменів. А загалом в заявці змагань 550 дзюдоїстів та дзюдоїсток із 85 країн світу.