Дзюдоїсти святкують Олімпійський день

Scroll down

23 червня весь світ відзначає Міжнародний олімпійський день. Це день створення Міжнародного олімпійського комітету. Цій поважній організації вже 130 років, і до речі, одним з її засновників був українець Олексій Бутовський.
 
В Дніпропетровській області святкування тривало місяць. До нього також долучалися представники дзюдо.
 
В Центрі Олімпійської підготовки з дзюдо спільно з ОКДЮСШ пройшло відкрите тренування за участі вихованців закладів, а також Президента Федерації дзюдо України Михайла Кошляка.
Далі символічний вогонь перемоги влаштували в обласній ШВСМ, і тут теж були присутні вихованці школи на чолі з Заслуженим тренером України Анатолієм Пирогом та лідеркою збірної України Русланою Булавіною. 
В залі спорткомплексу "Олімпійські резерви" також відбулося велике відкрите тренування спортсменів Дніпра та Оріхова Запорізької області під керівництвом президента Федерації дзюдо Дніпропетровської області Григорія Короля та тренерів ДФКС, СДЮСШОР 6, спортклубів "Дзюдо 80" й "Дзюдо Дніпро".
 
 
До великого святкування під егідою Відділення НОК України в Дніпропетровській області, яке відбулося 
21 червня, долучилися команди та керівники всіх шкіл та клубів міста, керівництво ФДДО. 
Діти продемонстрували свою техніку, а також взяли участь в урочистій церемонії відкриття й символічному забігу на чолі з Олімпійською чемпіонкою з веслування академічного Катериною Футрик.
 
«Сьогоднішнє свято з нагоди 130-річчя формування Міжнародного олімпійського комітету та проведення перших олімпійських змагань. Попри війну та всі негаразди наша національна збірна відібралася на Олімпіаду в Парижі. Була зроблена масштабна робота. Вважаю, що наші спортсмени досягнуть високих результатів», - зазначив очільник відділення НОК України у Дніпропетровській області, Президент ФДУ Михайло Кошляк.
 
Цьогоріч одним з найбільш визначних  досягнень для обласного дзюдо стало завоювання олімпійської ліцензії дніпрянкою Єлизаветою Литвиненко. Спортсменка наразі знаходиться на тренувальному зборі і вже найближчим часом захищатиме синьо-жовті кольори в Парижі 2024. За словами Президента Федерації дзюдо Дніпропетровщини, все це є командним успіхом великого колективу та дружньої олімпійської сім’ї.  
 
«Цей рік в нас є олімпійським. Зовсім скоро розпочнеться Олімпіада в Парижі. Я думаю, що подібні заходи є символічними та дозволяють нагадати пересічним мешканцям і спортсменам про важливість олімпійського руху. Федерація дзюдо Дніпропетровщини провела масштабну роботу. Наші спортсмени брали участь у національних та міжнародних змаганнях. Найбільшим досягненням цього року вважаємо те, що наша вихованка Єлизавета Литвиненко відібралася на Олімпійські Ігри», - зазначив Президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області Григорій Король.
 
Команди Федерацій дзюдо Дніпропетровської області та Дніпра приєднуються до численних привітань з нагоди Олімпійського дня. В цьому році він в Україні проходить під гаслом "Передай вогонь перемоги". Бажаємо всім міцного здоров'я, миру, нових перемог на світових та національних татамі, а всім нам ПЕРЕМОГИ України над ворогом.