Спортивний клуб JUDO DNEPR: про історію клубу та нашого Президента

Scroll down

В багатьох куточках дзюдоїстської України знають, хто ми є. В грудні нам виповниться 11 років. Ми вирішили розповісти більше про себе. 
 
Чому саме зараз? 
Звісно, ми теж читаємо ЗМІ та пабліки, в вільний від  тренувань та змагань час,  і трохи шоковані полемікою щодо НОКу. Ми, спортсмени і не розуміємо, як можуть інші спортсмени, ба більше, Олімпійські чемпіони так не поважати своїх колег, писати те, чого не знають, можливо в чому не розібрались...Як же спорт поза політикою? Як же олімпізм, метою якого є будівництво мирного й кращого світу за допомогою виховання молоді відповідно до олімпійських ідей та цінностей? 
То на їх совісті. А ми скажемо за себе, та за засновника нашого клубу, Президента клубу JUDO DNEPR Михайла Кошляка.
 
  • За 11 років в нашому клубі виросли десятки тисяч дітей. Вони мали змогу тренуватися в теплих залах, на новеньких татамі, відточували свою майстерність з сучасним інвентарем на сертифікованих татамі. Вони мали змогу змагатися та вдосконалювати себе на турнірах та чемпіонатах, які були якісно організовані в Дніпрі: наприклад Дитяча Ліга дзюдо, Всеукраїнські турніри "Меморіал Прищепи", "Патріот", "Українка", Чемпіонати України. Це  классні змагання і до нас приїздили змагатися спортсмени з інших областей та країн.
  • До JUDO DNEPR згодом приєднувалися зали дзюдо з менших міст, аніж Дніпро. Діти які прагнули займатися дзюдо та ставати чемпіонами, завжди отримували підтримку в Новомосковську та Синельниково, Кривому розі та Марганці,  Покрову та Підгородньому, і звичайно, в Нікополі. Зараз у нас 14 залів, де працюють 20 тренерів, тренується півтори тисячі спортсменів різного віку. 
  • Коли розпочалась війна в Україні в 2014-му ми прийняли в себе перспективного дзюдоїста з Донецька Федора Панько, і він згодом виграв тричі медалі з Чемпіонатів Європи, став одним з лідерів національної збірної. Щорічно спортсмени JUDO DNEPR виборюють близько 200 нагород з чемпіонатів України, Європи та світу, Кубків Європи, всеукраїнських та міжнародних турнірів.
  • 11 жовтня вихованка покровського відділення JUDO DNEPR 18 - тирічна Єлизавета Ливиненко, яка останні 2 роки  живе та тренується в Дніпрі, стала бронзовою призеркою дорослого Чемпіонату світу та розпочала відбір на Олімпійські ігри в Парижі 2024. Це всього лише четверта українська дзюдоїстка, кому підкорилась світова вершина. І ми пишаємось, що виросла вона та бореться зараз в нашому клубі. Це ще одна демонстрація того, як грамотно налаштована наша клубна система. Є результати. 
  • І навіть коли діти виростають та припиняють ходити на тренування, ми знаємо точно, що вони гарні люди, і обов'язково стануть успішними, чим би не займалися. Бо їх виховували наші тренери, виховували правильно, як своїх власних дітей, віддавали їм все найкраще. Тут відразу згадується Сан Санич Лєнков... Сьогодні з дітьми працюють його вихованці. Водночас, до перемог й чоловічу збірну України, й жіночу ведуть саме тренери нашого клубу Артем та Андрій Блошенки.
  • В 2017-му з'явився найкращий в Україні спеціалізований тренувальний зал JUDO DNEPR на Івана Мазепи загальною площею 900 квадратів, з площадкою для кросфіту під відкритим небом 200 квадратів та мініфутбольним майданчиком. Тут мегакруто, навіть проходили збори національної збірної. На базі комплексу базується єдиний в Україні регіональний Центр олімпійської підготовки з дзюдо.
  • Наші вихованці брали участь в майстеркласах світових зірок дзюдо - дворазового чемпіона світу японця Ясуюки Мунети, першого в історії українського дзюдо чемпіона світу Георгія Зантарая, дворазової чемпіонки світу, призерки Олімпійських Ігор Дар'ї Білодід.
 
У клуба є два власні мікроавтобуси і ми можемо з комфортом приїхати на збір чи змагання в будь-яке місце України.
 
  • З початком війни багато наших дітей отримали можливість евакуюватися за кордон, деякі досі там живуть,тренуються, змагаються.
 
Ми підтримуємо один одного, радіємо за наших, допомагаємо один одному, ми бачимо світ, маємо друзів в багатьох куточках країни, і за кордоном - в Польщі, Грузії, Хорватії, Франції, Австрії та багатьох інших країнах. 
 
Дякуємо за це дзюдо і Президенту нашого клубу JUDO DNEPR Михайлу Кошляку. Він вкладає в наше майбутнє, в майбутнє українського спорту. Всім би такого Президента!
Ми знаємо, як багато він зробив на посаді Президента Федерації дзюдо України, як відстоює інтереси України в світі. Адже саме він після початку повномасштабного вторгнення росії неодноразово виступав з заявами за відсторонення росії та білорусі від світових змагань. 
 
Ми бачимо, як він допомагає представникам інших видів спорту, військовим, і ми впевнені, що він чимало зробить корисного й займаючись розвитком олімпізму. Бо він це вміє.
 
Міцного здоров'я вам, Михайле Анатолійовичу та хай все йде за вашим планом, а ми поруч.
 
Написати можна ще багато, але будемо ставити крапку. Будем раді, якщо нас прочитають й футболісти.
 
Дякуємо ЗСУ за можливість тренуватись та змагатись.